Over ons

Eigenwijs en overtuigd

Bij STARK! helpen we mensen om de sterkste persoon te worden die ze maar kunnen zijn. We vertellen je graag meer over hoe we dat doen.
 • Iedereen is uniek
  We geloven dat fitheid een weg is die voor iedereen uniek is en daarom hebben we in onze werkwijze gekozen voor een zo persoonlijk mogelijke aanpak. Wij zorgen er altijd voor dat wat we doen past bij jou! Op alle mogelijke manieren.
 • Onze missie
  Onze missie is iedereen in de breedste zin van het woord te bewegen om in beweging te komen. Voor de een is dit vooral fysiek, een ander probeert juist meer mentale winst te halen. In beweging komen helpt je met letterlijk en figuurlijk goed in je vel zitten, je sterk en gezond voelen en zorgt ervoor dat je klaar bent om te dealen met wat er op je pad komt.
 • Leer jezelf kennen
  We zien onszelf meer als een leerplek over jezelf dan een gym waar je gewoon je work-out komt doen. We willen je leren kennen, je motivatie en je lijf en je zo echt verder helpen.
 • Focus op jouw gezondheid
  Een paar jaar geleden besloten we de boeg om te gooien. Onze focus te verleggen naar bewegen als middel naar een gezond en sterk lijf. En alles wat we doen en hoe we het doen in het teken zetten van dat gezonde en sterke lijf. Zodat je alles kunt blijven doen wat je wilt doen.
IMG_8396

Het is veel meer dan alleen fit en sterk zijn

Engbert-Jan Lubbelinkhof & Yvonne Alards
Eigenaar en coaches bij STARK!

01. Wat we doen

 • We bieden je tools en support waarmee je sterker wordt in lijf, hart en hoofd
 • We helpen je (zelf)vertrouwen op te bouwen
 • We bieden bewegingen aan die functioneel zijn en je dus daadwerkelijk helpen in het dagelijks leven
 • We leren je veilig en verantwoord bewegen passend bij wat jouw lijf kan. Van jong tot oud, ook als je last hebt van klachten of pijn
 • Wij bieden je veilige manieren aan waarmee je maximaal intensiteit kunt bereiken

02. Hoe we trainen

 • Onze trainingen bestaan uit een kruisbestuiving van fitness, atletiek, krachttraining en gymnastische oefeningen
 • Bij ons zie je nauwelijks fitness apparaten, maar kettlebells, zandzakken, touwen, sleetjes, stangen en dumbells
 • We dagen je uit een stapje verder te gaan dan je denkt dat je kunt, want zo groei je
 • We leren je je lijf kennen: waar zitten bepaalde spieren, hoe leer ik deze aan te spannen en hoe doe ik dat in beweging?

03. Onze coaching

 • Iedereen krijgt een warm welkom bij ons, onze gym is een veilige plek voor iedereen
 • We ondersteunen je in veel meer dan alleen het coachen tijdens een work-out
 • We houden van korte lijntjes en checken regelmatig bij je in
 • We nemen geen blad voor de mond. We zeggen wat nodig is door je soms fysiek uit te dagen en soms meer mentaal
 • We staan altijd voor je klaar en helpen je waar we kunnen

Ontmoet de coach
Engbert-Jan Lubbelinkhof

Het allermooiste is als mensen durven vertrouwen op mijn coaching en het lukt

Sinds april 2013 mag ik mij de eigenaar en hoofdcoach van STARK! noemen (voorheen CrossFit Hardenberg). In 2012 kwam ik in aanraking met functionele fitness als manier van trainen en vanaf dag één was ik om. Toen al zei ik dat ik ooit mijn eigen gym zou starten en dat is gelukt. Eind 2020 hebben we het besluit genomen de naam CrossFit te laten vallen en vanaf dat moment heet de gym STARK!.

De afgelopen jaren heb ik me op verschillende manieren ontwikkeld als coach. Zo heb ik diverse opleidingen gevolgd bij CrossFit Inc., het overkoepelende bedrijf van CrossFit. Aansluitend heb ik me verdiept in de trainingsprincipes van StrongFit door seminars en coachingstrajecten te volgen. Tenslotte heb ik de opleiding tot transformatief mediator en life coach gevolgd bij Chiquita Welmerink van Wel-com.

Mijn drive in het coachen is mensen helpen hun winsten te behalen. Het allermooiste voor mij is dat mensen durven te vertrouwen op mijn coaching, de stappen zetten die nodig zijn waardoor ze uiteindelijk ook de resultaten behalen waar ze voor willen gaan.

IMG_8410
IMG_8408

Ontmoet de coach
Yvonne Alards

Dat moment dat iemand ontdekt en tot in zijn botten voelt: verrek, ik kan dit wel! Dat het wel lukt, dat is het allermooiste!”

In 2016 ontdekte ik wat functionele fitness is door te starten met trainen bij wat toen nog CrossFit Hardenberg heette. Het besef dat je niet sterk en fit hoeft te zijn om hier te komen sporten, maar dat je juist sterker en fitter wordt door hier te komen sporten, trok me over de streep eindelijk eens mee te doen. En tot mijn eigen stomme verbazing vond ik het vanaf de eerste work-out onwijs tof om te doen.

De rode lijn in mijn professionele carrière is het begeleiden van mensen in het waarmaken van hun mooiste ideeën. Ik heb als jongerenwerker en als docent in het hoger onderwijs bij de sociale opleidingen gewerkt. In beide functies stond het lesgeven en coachen van zowel groepen als individuen centraal.

De trainingsprincipes zoals die ontwikkeld zijn door StrongFit maakten me nieuwsgierig naar wat bewegen eigenlijk allemaal kan doen voor mensen. Ik ben diverse opleidingen gaan volgen rondom deze principes en ik heb ook de opleiding tot transformatief mediator en life coach gevolgd bij Chiquita Welmerink. Dit alles heeft ertoe geleid dat ik ervoor gekozen heb bewegen als middel in te gaan zetten in het coachen van mensen. Zo ben ik ook gestart met het coachen in onze gym. En een eigen programma gaan ontwikkelen voor vrouwen waarin het bewegen en het in gesprek gaan gecombineerd worden: Camp Leone.

Het allermooiste in het coachen van mensen voor mij is dat moment dat iemand ontdekt en tot in zijn botten voelt: verrek, ik kan dit wel! Dat het wel lukt! Iets wat je misschien wel voor onmogelijk had gehouden en toch krijg je het uiteindelijk voor elkaar. Ondanks je onzekerheid, angst of wat voor beren er maar op de weg zaten.