Ervaring Marianne

Durf de stap te zetten richting een krachtige versie van jezelf, zowel fysiek als mentaal

Al een heel aantal jaren terug zag ik de CrossFit Games op televisie en sinds die tijd ben ik geïntrigeerd door deze tak van sport. Eind 2019 was ik op zoek naar een sportschool om weer te beginnen met sporten en toen ben ik uit nieuwsgierigheid STARK! gaan volgen. Al vrij snel kreeg ik van Yvonne een bericht met de vraag of ze iets voor mij zouden kunnen betekenen. Echter omdat ik zelf het idee had niet sterk en fit genoeg te zijn heb ik pas halverwege 2020 de stap durven zetten om een gesprek aan te gaan. Het was een goed gesprek en daardoor ben ik toen gelijk samen met mijn begonnen met het startpakket.

STARK! heeft de basis van het traditionele functionele fitness, maar is met name gericht op functioneel en duurzaam bewegen wat bijdraagt aan bijvoorbeeld vitaal en fit ouder worden. Wat ik mis in de normale sportscholen is de begeleiding. Daar moet je jezelf continu blijven motiveren. Het aanbod bij STARK! is juist gericht op het nastreven van je eigen individuele doelen, maar je toch de saamhorigheid en groepsmotivatie als stok achter de deur hebt. Yvonne en Engbert-Jan proberen dan ook op verantwoorde manier je net dat stapje verder te brengen als wat je op eigen kracht zou doen.

Het advies wat uit het startpakket kwam rollen voor mij was dat het me veel zou brengen om aan mijn basiskracht te gaan werken. Het Structuur Uur is daar het meest geschikte uur voor. Hier leer je op een rustige verantwoorde manier de juiste bewegingen aan. Je hebt de tijd om te werken aan techniek en het langzaam opbouwen in gewicht. Denk aan work-outs die staan in het teken van deadlifts, bench press en bijvoorbeeld squats.

Omdat de opbouw wat rustiger is tijdens deze les heb je ruim de tijd om te werken aan je techniek. Een aandachtspunt voor mij is bijvoorbeeld mijn ademhaling in combinatie van spanning op de juiste spieren. Dit kan ik tijdens dit uur beter toepassen in de verschillende bewegingen. Tevens heb ik ook al een aantal PR’s verlegd dankzij de goede ondersteuning van Engbert-Jan en Yvonne. Zij doorzien dat ik meer kan dan wat ik zelf inschat.

De coaching werkt enorm motiverend. Je doet net dat stapje meer of harder als wat je op eigen kracht zou doen. Ook wordt de coaching passend op jou als persoon afgestemd. Zo heb ik een tijdje een blessure gehad waarbij ze zorgden dat de lessen voor mij aangepast waren zodat ik deze gewoon kon meedoen. Ook het startpakket waarbij je eerst privé lessen krijgt om zo kennis te maken met de basis en je eigen intrinsieke motivatie helder krijgt vond ik heel prettig.

Voor iedereen is functionele fitness toegankelijk ongeacht fitheid, kracht of blessures. Durf de stap te zetten richting een krachtige versie van jezelf, zowel fysiek als mentaal.