Ervaring Petra

Het assessment heeft me inzicht gegeven in welke spieren minder goed of niet meedoen in mijn bewegingen.

Al enige tijd heb ik last van klachten aan mijn heup en achillespees. Ik wilde daar eigenlijk mee naar de afdeling Sportgeneeskunde in het Isala in Zwolle, maar daar krijg ik gek genoeg geen gehoor voor mijn klachten.

Eén van de coaches bij STARK! attendeerde me op de mogelijkheid van een assessment. Ik was nieuwsgierig naar wat dat inhield en wilde graag meer leren over mijn lijf, dus ik ging ervoor.

De drempel om een assessment te doen is laag. Je hoeft niet eerst langs de huisarts of een verzekering. Daarbij is de aanpak een stuk persoonlijker dan een huisarts of ziekenhuis. Het assessment is bijzonder leerzaam. Je leert meer over je eigen lichaam. En dat geeft inzichten.

Engbert-Jan stelt eerst een aantal vragen, bijvoorbeeld over mijn sport verleden en over mijn blessures. Vervolgens ging ik een aantal oefeningen doen waarbij Engbert-Jan op zoek ging naar spieren die niet goed meedoen. Engbert-Jan is een goede coach, hij weet zich aan te passen aan degene die hij voor zich heeft. In plaats van me de instructie te geven dat ik zoveel mogelijk herhalingen moet maken als ik kan, vraag ik hem mij een concrete opdracht te geven. Anders werkt het niet bij mij. Voor anderen is dat weer anders.

Het assessment heeft me inzicht gegeven in welke spieren minder goed of niet meedoen in mijn bewegingen. Engbert-Jan heeft daarop ingespeeld door gericht huiswerk mee geven om bepaalde oefeningen te gaan doen. Zodat ik de spieren die ‘niet mee doen’ weer kan activeren. Mijn uiteindelijke doel is lekker kunnen hockeyen, zonder blessures.

STARK! is een goed startpunt voor het ontdekken van je lijf. Ontdekken waar blessures vandaan komen. Een assessment is een waardevolle aanvulling op wat een bijvoorbeeld een fysiotherapeut te bieden heeft. Begin eerst met een assessment, laagdrempelig en persoonlijk, daarna kun je altijd nog door naar verdere zorg.